میزان حد مجاز فروش مشمول مالیات بر ارزش افزوده برای شما چقدر است؟
اول لازم است بدانیم که میزان حد مجاز فروش ما چقدر است تا بعد به این موضوع بپردازیم که برای افزایش این میزان، چه راهکار هایی وجود دارد.
مطابق ماده 6 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، آن دسته از مودیانی که عضو سامانه مودیان که دارای فعالیت و سابقۀ مالیاتی می باشند، تا 5 برابر فروش اظهار شده در دوره مشابه سال قبل که مالیات آن را پرداخت یا ترتیب پرداخت داده باشند، در آن دوره ای که قرار دارند، مجاز به فروش می باشند.
واحدهای تازه تاسیس یا واحدهای فاقد سابقه مالیاتی (یا واحدهایی که قبلاً غیر فعال بوده و مجدد شروع به فعالیت کرده اند، با این قید که نسبت به دوره مشابه سال قبل فاقد فروش هستند)، در هر دوره به میزان 5 برابر معافیت موضوع ماده 101 قانون مالیات های مستقیم در سالی که شروع به فعالیت نمودند، مجاز به فروش می باشند.
به عنوان مثال و با توجه به معافیت سال 1403:
- حد مجاز فروش آن دسته از مودیانی که عضو سامانه مودیان می باشند: 7،200،000،000 = 5 ×1،440،000،000
- حد مجاز فروش آن دسته از مودیانی که عضو سامانه مودیان نباشند: 5،000،000،000 = 5 ×1،000،000،000
چه راهکار هایی برای افزایش حد مجاز فروش مشمول مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد؟ (فروش معاف، ملاک عمل نیست)
-
افزایش حد مجاز فروش از طریق پرداخت مالیات و عوارض متعلقه:
با پرداخت مالیات و عوارض مربوط به صورتحسابهای صادره، حد مجاز فروش شما بهصورت خودکار افزایش مییابد.
-
افزایش حد مجاز فروش از طریق پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات بر ارزش افزوده دوره مشابه سال قبل:
در صورت تسویه یا تقسیط بدهی مالیات بر ارزش افزوده دوره مشابه سال قبل، حد مجاز فروش تا ۵ برابر افزایش مییابد.
-
افزایش حد مجاز فروش از طریق ارائه تضمین با چک صیادی:
میتوانید با ارائه چک صیادی به سازمان امور مالیاتی بهعنوان تضمین، حد مجاز فروش خود را افزایش دهید. این چک تا زمان تعیین تکلیف اظهارنامه ارزش افزوده دوره مرتبط (مانند فصل تابستان) نزد سازمان باقی میماند. بهتر است چک تضمینی حداقل چند روز قبل از تاریخ ۲۱ ماه تحویل داده شود.
-
افزایش حد مجاز فروش از طریق دریافت وضعیت تأیید برای صورتحسابهای ارجاعی:
صورتحسابهایی که اصلاح، ابطال، یا برگشت از فروش شدهاند (صورتحسابهای اصلاحی یا ابطالی) بهصورت مضاعف حد مجاز مصرف میکنند. برای رفع این موضوع، خریدار باید روی صورتحساب اصلاحی یا ابطالی واکنش نشان دهد و فروشنده نسبت به اصلاح یا ابطال آنها اقدام نماید . بر این اساس به میزان اصلاحی و ابطالی فروش، حد مجازفروش در دورهای که قرار دارد حفظ خواهد شد و اگر وضعیت صورتحساب به «عدم نیاز به واکنش»، «تأیید دستی» یا «تأیید سیستمی» تغییر یابد و صورتحساب اصلی ابطال نشده باشد، حد مجاز استفاده شده به کارپوشه باز میگردد. در غیر اینصورت برای فروش در دوره مشابه سال بعد، حد مجاز فروش افزایش خواهد یافت.
-
افزایش حد مجاز فروش از طریق تأیید پرداخت صورتحسابهای خرید نسیه:
نظر به این که صورتحسابهای خرید نسیه، دو بار کنترل میشوند: 1- هنگام ثبت صورتحساب 2- هنگام تأیید دریافت/پرداخت توسط خریدار، برای حفظ حد مجاز فروش صورتحساب های نسیه لازم است:
در بخش «مشاهده صورتحسابهای خرید نیازمند اقدام» در کارپوشه، صورتحسابهای نسیهای که فروشنده دریافت آنها را ثبت کرده و نمایش داده میشود، خریدار باید نحوه پرداخت را تأیید کند. پس از تأیید و صحه گذاشتن بر نسیه بودن، حد مجازی که مصرف شده بود، به فروشنده باز میگردد.
-
افزایش حد مجاز فروش از طریق تأیید صورتحسابهای خرید:
نظر به این که حد مجاز فروش منوط به پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات میباشد و از آنجایی که اعتبار مالیاتی خرید برای فروشنده در مانده بدهی مالیاتی تاثیر مستقیم دارد، لذا برای افزایش اعتبار و احتساب مالیات پرداختی، توصیه میگردد، مودیان با ورود به کارپوشه خود، بطور مستمر صورتحسابهای خریدی که اعتبار مالیاتی ارزش افزوده دارند را تأیید نمایند که به محض تأیید، حد مجاز فروش در داشبورد مدیریتی بهروزرسانی و افزایش مییابد. این حد مجاز، در دوره مشابه سال بعد، قابل استفاده خواهد بود.