شفافیت، بهترین تصمیم مودیان
از زمان تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در سال 1398 تا اجرای سراسری آن در کشور در سال 1402، حدوداً چهار سال می گذرد. روز به روز به تعداد مودیانی که به سامانه مودیان می پیوندند، افزوده می شود. چرا که پیوستن به دایره مودیان، مزیت بزرگی را فراهم آورده که در «ماده 4 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان» به صراحت به آن اشاره شده:
«اصل بر صحت اطلاعات ثبت شده مودی در سامانه مودیان است، مگر خلاف آن اثبات شود. مأموران مالیاتی، جز در مواردی که مودی از ثبت نام در سامانه امتناع کرده و یا به ترتیبی که در ماده (9) ذکر شده، اثبات شود که در ثبت اطلاعات خود در سامانه مودیان تخلف نموده است، حق مراجعه به محل فعالیت مودی و مطالبه دفاتر، اسناد و مدارک وی و رسیدگی به آنها را ندارند.»
پس به واقع، شفافیت بهترین تصمیمی است که مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان می توانند اتخاذ نمایند. در غیر اینصورت، مطابق آنچه که در ماده 9 همین قانون بیان شده،
«در صورتی که مودی، برخی از فعالیت ها و یا معاملات خود را کتمان کند، یا از صدور صورتحساب های خود از طریق سامانه مودیان خودداری کرده یا در ثبت قیمت یا مقدار فروش مرتکب کم اظهاری یا بیش اظهاری شده باشد، سازمان موظف است موارد تخلف مودی را از طریق سامانه مودیان به اطلاع وی برساند. در صورتی که مودی موارد مزبور را پذیرفته و آنها را در کارپوشه خود در سامانه مودیان ثبت یا اصلاح کند، صرفا مشمول جریمه های موضوع ماده (22) این قانون خواهد شد. در صورتی که مودی، آن موارد را نپذیرفته و از ثبت یا اصلاح آنها در سامانه مودیان امتناع کند، سازمان مراتب تخلف مودی را با اسناد و مدارک مثبته به هیأت حل اختلاف مالیاتی ارجاع می دهد. درصورت تأیید تخلف توسط هیأت حل اختلاف مالیاتی، سازمان می تواند با مراجعه به مودی یا مطالبه دفاتر و اسناد او، نسبت به حسابرسی دوره های مالیاتی سال تخلف اقدام نماید. علاوه بر این، مودی متخلف مشمول جریمه های موضوع ماده (22) این قانون خواهد بود.»
از طرفی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، همت آحاد جامعه را می طلبد تا بسیاری از اهداف کلان اقتصادی در کشور با اجرایی شدن همین قانون، تحقق پیدا کنند. از جمله این موارد می توان به پنج محور اصلی زیر اشاره کرد:
۱) پرداخت منصفانه مالیات
با اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی معاملات مالی ثبت میشود و مالیات بر اساس اطلاعات دقیق و شفاف تعیین میگردد. این امر موجب میشود که هر فرد یا کسبوکار به میزان واقعی درآمد و سود خود، مالیات پرداخت کند و از تبعیض مالیاتی جلوگیری شود.
۲) ایجاد شفافیت اقتصادی
این قانون باعث میشود که تمامی تراکنشهای مالی به صورت الکترونیکی و شفاف ثبت شوند، که مانع از گزارشهای مالی غیرواقعی میشود. شفافیت در گردش مالی کسبوکارها کمک میکند تا دولت و سایر نهادها به راحتی فعالیتهای اقتصادی را رصد کنند.
۳) نهادینه شدن عدالت مالیاتی
با یکسانسازی سیستمهای گزارشگیری مالی، تمامی افراد و کسبوکارها تحت چارچوب مشابهی قرار میگیرند. این امر سبب میشود تا دسترسی به عدالت مالیاتی برای همه مودیان یکسان باشد و افراد نتوانند با استفاده از خلاءهای قانونی، مالیات کمتری پرداخت کنند.
۴) مبارزه با فرار مالیاتی
ثبت الکترونیکی معاملات باعث میشود که تمامی درآمدها و هزینههای افراد و کسبوکارها شفاف و قابل پیگیری باشد. این شفافیت امکان پنهان کردن درآمدها و تلاش برای فرار از پرداخت مالیات را به شدت کاهش میدهد.
۵) ایجاد بستر برای مبارزه با قاچاق، گرانفروشی و احتکار
سیستم پایانههای فروشگاهی به دولت و نهادهای نظارتی این امکان را میدهد که جریان کالا و خدمات را به دقت پایش کنند. این قابلیت نظارتی باعث جلوگیری از قاچاق کالا، کاهش گرانفروشی و کنترل موجودیهای غیرمجاز و احتکار میشود.
اکنون که در سال 1403 به سر می بریم، «سامانه مودیان» توانسته گام های بلندی را برای این منظور بردارد و امکانات لازم را برای مودیان حقیقی و حقوقی فراهم آورد. شرکت «معتمد همراه فن آوا» به عنوان بازوی اجرایی سازمان امور مالیاتی کشور، ضمن بهره مندی از مشاورین توانمند و مجرّب این حوزه، تمامی خدمات لازم و مورد نیاز را برای مؤدیان حقیقی و حقوقی در قالب «پلتفرم نرم افزاری مودیان» فراهم آورده که اکنون به اهمّ این موارد اشاره می شود:
- سادگی و سهولت در انجام فرایند ثبت، صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی
- متنوع بودن روش های ارسال صورتحساب الکترونیکی به سازمان، به حسب نیاز مودیان ( ارسال به صورت تکی یا گروهی با اکسل)
- پیاده سازی الگوهای اصلاحی و ابطالی و برگشت از فروش
- پیاده سازی کلیه انواع الگوهای مختلف صورتحساب الکترونیکی
به منظور کسب اطلاعات بیشتر، می توانید با کارشناسان ما در واحد فروش گفتگو کنید. ( 02191080080 داخلی 201 و 203)